De Echo's


Op 9 april 2004 (13 weken en 5 dagen zwanger) is er een echo van de baby gemaakt. Dat leverde 4 plaatjes op waarop de baby te zien is. De eerste echo geeft aan waar de romp en waar het hoofdje zijn.

Het hoofdje zit rechts in de foto

Hier ligt de baby lekker op zijn/haar zij. De oogjes zijn duidelijk te zien:

Het gezichtje

In futus houding op de buik:

Op de buik

Nog zo'n foto, nu is ook het linker armpje zichtbaar...

Waar is dat armpje nou?

Op 23 juli 2004 (28 weken en 5 dagen zwanger) is er weer een echo van de baby gemaakt. Van de 3 plaatjes die we mee kregen is de eerste het duidelijkste. Hieronder staat ons kindje vanaf de zijkant.

Het hoofdje vanaf de zijkant
Rechts zie je duidelijk de schedel. Het eerste zwarte gat is een oogkast. Daarna de neus en bovenkaak. Dan weer een zwart gat waar de mond zit. Uiteindelijk zie je de kin. Nog iets verder naar links zit een arm.
De groei van ons kind is goed. Er zijn diverse metingen genomen van o.a. de schedelomtrek, buikomtrek en de lengte van een been. Alles zat keurig in de grafiekjes, dus het gaat goed met de kleine!


Op 17 september 2004 (36 weken en 5 dagen zwanger) is er weer een echo van de baby gemaakt. De echo is door de verloskundige gevraagd omdat zij niet zeker was van de groei van het kind en de status van de placenta wou weten. Dit vooral omdat ze het moeilijk kon voelen. Eigenlijk dus een gewone routine echo dus. Nu eerst de plaatjes.

Een hand en een hoofdje
De baby ligt hier op de rug. Rechts zie je het hoofdje. Een stukje naar links zit een handje. Op het echo apparaat konden we het handje veel beter zien dan op dit plaatje. De vingers konden we echt zien zitten. Jammer dat er op dat moment geen afdruk gemaakt is.

Een voetje Een voetje
Op deze echo is een voetje te zien. Om het wat duidelijke te maken staat er een kleine tekening bij.
Er zijn een aantal metingen genomen. Het kind groeit goed en is nu zo'n 3400 gram.

Tijdens de echo was er nog iets zichbaar. Een zwarte vlek op het ruggetje. De echoloog vermoedde een open ruggetje, een opgeroepen gynaecoloog kon het alleen maar bevestigen...
Meer hierover kun je in het dagboek lezen.

Valid HTML 4.01!